Ääniterapiaa myös suomeksi!

Vaikka muuten toimin ruotsin kielellä, palvelen ääniasiakkaita myös suomeksi. Tässä lyhyesti mitä ääniterapialla tarkoitetaan:

Toiminnallisia äänihäiriöitä hoidetaan ääniterapilla. Usein on kyseessä väärä puhe- ja hengitystekniikka, josta syystä ääni käheytyy ja tulee muuta oireilua kuten kurkkukipua ja jännitystiloja kaulan ja niskan sekä kasvojen lihaksiin. Löytämällä toinen tapa hengittää ja puhua, oireet lievittyvät ja voivat jopa poistua, edellyttäen säännöllistä harjoittelua.
Lihasjännitysten poistamista edesauttaa hieronta, jota alaan erikoistunut fysioterapeutti, voice terapeutti, tekee. Porvoossa toimii tällä hetkellä useakin voice-hieroja.

Huom!

Jos on pidemmän aikaa esiintynyt kurkkukipua tai käheyttä, on aina välttämätöntä käydä foniatrin tai korva- nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotolla varmistamassa että kyseessä on toiminnallinen äänihäiriö. Erikoislääkäriltä saa myös lähetteen tai maksusitoumuksen terapiaan. Maksajana voi toimia esim. HUS /Silmä- ja korvasairaala tai oma työpaikka (jos esim. toimii opettajana tai muuna puhetyöläisenä).

Aktuellt

  • Höstlov 17.10-24.10.
  • Ingen terapi 14.11. (utbildning)
  • 6.12. ledig (Självständighetsdagen)
  • Jullov 19.12.22-6.1.23
  • Skicka gärna sms / whatsapp eller e-post 

Mottagningar

Brandensteinsgatan 11 B 5
07900 LOVISA
(Gamla bankhuset 2. vån.)

Brunnsgatan 37
06100 BORGÅ
(WSOY-huset 3. vån.)